Har du et brækket håndled eller en finger?

Et brækket håndled eller finger gør både ondt men det er også hæmmende i hverdagen og ofte i mange uger.

I nogle tilfælde kan man nøjes med gips. I andre tilfælde er det nødvendigt at operere for, at knoglestykkerne kommer rigtigt på plads igen.

Føler du dig bundet af smerter?

Vi mennesker kan ikke fikses på samme måde som fx. en bil. At tage på værkstedet og få skiftet en reservedel, for så bagefter at køre videre uden problemer er sjældent en metode der virker for mennesker.

Vores krop er intelligent. Det er et fintfølende maskineri. For at få maskineriet til at køre uden problemer, så kræver det tid.

Tid til heling. Tid til genopbygning

Tid er den faktor du skal sætte ind i ligningen, hvis du ønsker at have en gavnlig indflydelse på det endelige resultat.  

Hvad sker der på skadestuen?

Når du ankommer til skadestuen får du en masse informationer omkring hvad du må og ikke må. Disse informationer er vigtige at huske på. Du vil måske opleve at få gips på. Her er det vigtigt du er opmærksom på, om dine fingre kan lukke. Du skal kunne lave en knytnæve og så skal din tommelfinger kunne bevæge sig.

Et brækket håndled eller finger skal genoptrænes

Det kræver en grundig undersøgelse efter gipsen er kommet af. Der kan være brug for forskellige redskaber til din genoptræning. Det er derfor altid en god ide, at få hjælp hos en specialiseret terapeut, så du er sikker på, at få den korrekte vejledning

Brug dagligdags opgaver i din genoptræning

Hvis du tager kontakt til en ergoterapeut ifbm. din genoptræning, så vil du få hjælp til, hvordan du kan træne vha. dine daglige gøremål i husholdningen.

I Ergoklinikken vil du få et træningsprogram med hjem og det kan i nogle tilfælde også være muligt at låne træningsredskaber til hjemmetræning eller de kan købes ved siden af.