Slidgigt og leddegigt

Hvis du er blevet diagnosticeret med enten slidgigt eller leddegigt, så ved du, at det kan være svært og smertefuldt, at udføre selv simple handlinger og få en hverdag til at fungere.

Hvad kan du selv gøre?

Det er vigtigt, at du holder dig i gang med øvelser inden for smertegrænsen. Du skal vedligeholder bevægelser, der er vigtige for din dagligdag. Det kan være aktivitet i køkkenet, i haven eller anden almindelig husholdning.

Gratis træningsprogram til hænder

Vi har lavet et træningsprogram til personer der har slidgigt eller leddegigt i fingre og hænder. Den kan du downloade helt gratis. Du skal blot klikke lige her

Leddegigt og slidgigt i fingre. Her er der et behov for korrektion med produktet Silversplint.
Gigtramte fingre

Sådan foregår behandling af din slidgigt eller leddegigt

I klinikken vil vi gennemgå et led aflastningsprogram sammen. Det er vigtigt for os, at du ved hvad der sker i din krop. Vi snakker om hvordan et led er bygget op, så du kan forebygge, at det hurtigt bliver værre.

Man kan gøre mange ting selv. Der findes en masse hjælpemidler, der kan være relevant for dig og din gigt – om det så er slidgigt eller leddegigt. Det kan være nødvendigt med små justeringer i dit hjem og på dit arbejde, fx. dine arbejdsstillinger, så du i hverdagen kan passe på dine led. Det handler både om det praktiske med at hænge vasketøj op og læse en bog, men også om de redskaber du bruger fx. i dit køkken.

I nogle tilfælge kan det være nødvendigt at få lavet fingerskinner, fx. Silversplints. De optimerer håndfunktionen og/eller stabiliserer fingerled og dæmpe smerter.

Du kan læse mere om Silversplints her, hvor du også har mulighed for at downloade en brochure.

Hvad er målet

Uanset om det er slidgigt eller leddegigt, så er det altid dine realistiske ønsker for et mål som er vores fælles mål.

Vi målretter vejledning og træning, så du får de bedste muligheder for at fungere i din hverdag