Har du slidgigt eller leddegigt?

Hvis du er blevet diagnosticeret med enten slidgigt eller leddegigt, så ved du, at det kan være svært og smertefuldt, at udføre simple handlinger og få en hverdag til at fungere.

Hvad kan du selv gøre?

Det er vigtigt, at du holder dig i gang med øvelser inden for smertegrænsen. Du skal vedligeholder bevægelser, der er vigtige for din dagligdag. Det kan være aktivitet i køkkenet, i haven eller anden almindelig husholdning.

Vi har lavet et træningsprogram til hænder, som du kan downloade helt gratis. Du skal blot klikke lige her


Gigt i fingre. Her er der et behov for korrektion med produktet Silversplint.
Gigtramte fingre

Sådan hjælper vi dig

I klinikken vil vi gennemgå et led aflastningsprogram sammen. Det er vigtigt for os at du ved hvad der sker i din krop. Vi snakke om hvordan et led er bygget op, så du kan forebygge at det hurtigt bliver værre.

Man kan gøre mange ting selv. Der findes en masse hjælpemidler, der kan være relevant for dig og din gigt. Det kan være nødvendigt med små justeringer i dit hjem og på dit arbejde, fx. dine arbejdsstillinger, så du i hverdagen kan passe på dine led. Det handler både om det praktiske med at hænge vasketøj op og læse en bog, men også om de redskaber du bruger fx. i dit køkken.

I nogle tilfælge kan det være nødvendigt at få lavet fingerskinner, fx. Silversplints. De optimerer håndfunktionen og/eller stabilisere led og dæmpe smerter.

Du kan læse mere om Silversplints her, hvor du også har mulighed for at downloade en brochure.

Hvad er målet

Uanset om det er slidgigt eller leddegigt, så er det altid dine realistiske ønsker for et mål som er vores fælles mål.

Vi målretter vejledning og træning, så du får de bedste muligheder for at fungere i din hverdag