Hvad laver en ergoterapeut?

Se Ergoterapeut Foreningens video omkring hvad en ergoterapeut arbejder med, hvor de arbejder, og hvordan de hjælper borgerer i hele landet.

Hvordan arbejder en ergoterapeut?

En ergoterapeut træner patienter i, at kunne klare de daglige gøremål, som gør dem i stand til, at kunne klare sig selv bedst muligt. Metoderne som anvendes i behandling og genoptræning bygger på patientens aktive medvirken. Ved nedsat funktion kan der kompenseres med hjælpemidler.

Formål

Målet er, at patienten kan fungere i hverdagen i forhold til de opgaver den enkelte har. Alle de ting man gør i hverdagen bliver ofte en del af træningen.

En ergoterapeut træner patienter i, at kunne klare de daglige gøremål, som gør dem i stand til, at kunne klare sig selv bedst muligt.

Sådan er et forløb

Det er vigtigt at vide, at et behandlingsforløb hos en privatpraktiserende ergoterapeut ikke er en del af det offentlige tilbud. Har du en sundhedsforsikring kan du undersøge om de dækker udgiften ellers er det egenbetaling.

Det kan være en go ide at starte med at finde ud af dette både for dig og os. Så kan vi koncentrere os om, at sætte et forløb i gang efterfølgende.

Book en tid

Du er altid velkommen til at ringe til os først for at finde ud af om et forløb hos os er noget for dig.

Første besøg

Har du været ude for en skade?? Medbringe gerne din journal.

Første gang vi mødes skal vi snakke om hvorfor du har behov for behandling, hvad dit mål er samt lægge en plan for hvordan du kommer derhen.

Hjemmetræning

Det er rigtig vigtigt for dine fremskridt og for at nå dit mål, at du arbejder videre derhjemme. Du får vist hvilke øvelser du skal lave under dine besøg hos os.

Afslutning

Det kan være meget forskelligt fra patient til patient hvor mange gange vi skal ses. Når du er kommet i mål, er vi klar til at sige farvel og tak for denne gang.