Brækket håndled

Har du haft brækket din finger eller håndleddet??

At acceptere, at hverdagen bliver hæmmet af begrænsninger, fordi en finger eller hånd skal holdes i ro kan være svært.

Men at have en brækket arm, håndled eller finder er noget helt andet. Det gør både ondt men det er også hæmmende i hverdagen og ofte i mange uger.

I nogle tilfælde kan man ”nøjes” med gips. I andre tilfælde er det nødvendigt at operere, for at knoglestykkerne kommer rigtigt på plads.

Efter en periode med bandage eller gigs

Det er helt naturlig at opleve dine led er blevet stive, efter en periode med en hånd indbundet i gips eller bandage. Dine kræfter er svundet ind og du kan ikke det samme som før skaden skete.

Forventningen om at kunne det samme når gips eller bandage kommer af er stor. Men det er vigtigt at du huske på, at det kræver tid at komme 100% tilbage.

Du skal som minimum, lægge samme tid til som hånden har været indbundet. Dette skyldes, at det aldrig kun er en knogle der er brækket. De muskler og ledbånd der er omkring brudstedet er også skadet og alt dette arvæv skal hele før du er tilbage på niveau igen.

Der er forskellige væv

De forskellige væv kræver forskellig tid til at hele. Det er derfor vigtigt at du ikke starter op på krafttræning lige efter, at din gips eller bandage er blevet fjernet. Dine ledbånd er svækkede og du risikerer en ny skade, hvis ikke du går langsomt frem. Så undlad håndvægte og andre tunge løft i din hverdag.

Vævet skal bruge tid

Tid er relativt og derfor er forventningen om tid også forskellig i dens opfattelse. Det indvendige heler ikke nær så hurtigt, som det udvendige sår. Det er vigtigt, at du giver helingen den tid der er brug for. Dit væv er skrøbeligt efter en skade og har brug for ro.


Den rette vejledning

Hos Ergoklinikken kan vi hjælpe dig videre efter din skade. Vi gennemgår din skadejournal og undersøge hvilken bevægelighed og styrke du har efter at gips eller bandage er fjernet. Sammen laver vi en behandlingsplan for din genoptræning og du vil modtage instruktion i hjemmetræning. Vi tager en snak omkring hvad du må/ikke må lave i hjemmet af husholdning samt hvorledes det er forsvarligt at du starter tilbage på arbejde.

Korrekt træning ovenpå et knoglebrud og beskadiget væv, er alfa og omega for, at komme sig helt igen.

I Ergoklinikken er vi specialister i hænder og vi hjælper dig sikkert på vej i din genoptræning.