Silversplints

Silversplints hånd- og fingerskinner

 

FORMÅL

Formålet med silversplint er, at optimere håndfunktionen og /eller stabilisere led og dæmpe smerter. Her hos Ergoklinkken er det speciale ergoterapeut Kirsten Pedersen, der står for den individuelle måltagning samt den endelig tilretning, da det er hende, som er certificeret i produktet Silversplints.

 

FUNKTION

Din diagnose er ikke alene udgangspunkt for hvorvidt, der er behov for Silversplints. Det kommer an på problematikken i dine daglige færdigheder, da det er her du som patient bliver mere selvhjulpen.

 

DIAGNOSE

Silversplints benyttes bl.a. til gigtpatienter, hypermobile, Ehlers Danlos patienter, personer med visse nerveskader og til dem, som har varige skader og mén på hænder.

 

 

 

 

MATERIALE

Sterling sølv 925. Dette er materialet som Silversplints er lavet af. Sølv anvendes fordi det er føjeligt ved tilretning og skinnerne kan glødes og tilrettes på ny. Dette gøres bl.a. ved ændret anatomi som ved vægtøgning eller vægttab. Dog er det nødvendigt, at du kommer her en gang om året og får glødet din skinne for, at undgå metaltræthed og dermed, at der opstår et brud på sølvet grundet den konstante belastning, der er på materialet.

 

Skinnerne kan leveres enten i blank eller mat sølv, og fremstilles i flere forskellige bredder. Endvidere er det ikke allergifremkaldende og det tåler rengøring med både sæbevand og sprit.

 

At skinnerne ikke er fremstillet af stål og titanium skyldes den manglede fleksibilitet i materialet ved efterfølgende tilretning. Plastik er ikke en langtidsholdbar løsning, da det nedbrydes af lys og luft og derfor bliver slidt meget hurtigt. Sølv er det mest anvendelige materaielvalg til permanentet skinner.

 

 

PRODUCENTEN

Ide og designudvikler Griet van Veldhoven er uddannet ergoterapeut, ortopædingeniør og sølvsmed. Griets tanke med Silversplints er, at fremstille smukke fingerskinner til personer med permanent behov for stabilisering af fingre for, at optimere håndens greb.

 

 

PRIS

Priserne varierer da hver skinne er individuel. Prisen fastsættes ud fra model, mængde af sølv samt arbejdstiden. Du er velkommen til at kontakte vores certificeret Silversplints Ekspert og Speciale ergoterapeut i håndterapi Kirsten C. Pedersen omkring din problematik og få oplyst en cirka pris.

 

 

TILSKUD

Hos Ergoklinikken har vi erfaring med, at flere kommuner gerne dækker udgiften til Silversplints. Vi anbefaler derfor, at du tager kontakt til visitationen for kropsbårne hjælpemidler i din bopælskommune og høre om ansøgning/bevilling af stabiliserende skinner. Kommunens incitament til en bevilling er oftest, at borger kan klare flere daglige opgaver.

 

Du har mulighed for hos Ergoklinikken, at tilkøbe hjælp til udfyldelse af ansøgning hos vores certificeret Silversplints Ekspert og Speciale ergoterapeut i håndterapi Kirsten C. Pedersen.

 

Du skal være opmærksom på, at du til trods for kommunens samarbejdsaftaler har frit leverandør valg.

 

 

Download bruchurer omkring Silversplints